Toimintasuunnitelma kaudelle 1.1.2017-31.12.2017

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 01.01.2017 – 31.12.2017

SuPerin Vantaan ao ry 810

Johdanto

Vuoden 2017 aikana Superin Vantaan ammattiosasto 810 joutuu keskittymään enenevissä määrin edunvalvontakysymyksiin. Yhteiskunnan ja sen myötä työelämän muutokset, työehtojen kiristyminen ja maan hallituksen toimet kuntasektorin talouden kiristämiseksi aiheuttavat tilanteita, joihin ammattiosasto joutuu tulevana toimikautenaan varmasti ottamaan kantaa ja toimimaan jäsenistönsä etujen puolesta. Luonnollisesti jäsenistön määrän kasvattaminen ja jäsenyyden tuottamien etujen korostaminen on edelleen agendalla. 

Hallitustoiminta

Hallituksen jäsenet ovat eri puolilla Vantaata toimivia lähi-, perus- ja sairaanhoitajia ja muita SuPerin jäseniksi hyväksyttäviä toimijoita. Ihanne olisi saada hallitukseen myös kattava vaikuttajapiiri eri työyhteisöistä ja aloilta, kuten varhaiskasvatuksen piiristä, yksityiseltä sektorilta jne. Näin hallitus entistä paremmin pysyisi mukana alueellaan tapahtuvista muutoksista. Tätä voidaan pitää tavoitteena myös alkavalla toimintakaudella, kuten se oli viime kaudellakin

Hallitus kokoontunee kolme tai neljä kertaa kevät ja syyskaudella ja lisäksi pidetään sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset. Hallituksen kokouksissa ovat mukana hallituksen varsinaiset- ja varajäsenet sekä pääluottamusmies. Jäsenet hallitukseen kaudelle 1.1.2017 – 31.12.2018 valitaan syyskokouksessa 2016 ja tarpeen tullen hallituksen kokoonpanoa ja tehtäviä sen sisällä voidaan täydentää myös kesken hallituskauden. Kiinnostusta hallitustyötä kohtaan pyritään herättämään jäsenistössä sallimalla heidän vierailla hallituksen kokouksissa ilman puhe- tai äänivaltaa.

Kokouspaikkana toimii pääsääntöisesti Tikkurilan terveysaseman toisen kerroksen kabinetti niin kauan kuin ammattiosastolla on lupa sitä käyttää. Kevät- ja syyskokoukset pidetään jossain alueella sijaitsevassa sopivan kokoisessa tilassa.

Jäsenhankinta

Jäsenhankintaa edistetään jatkuvasti useilla eri tavoilla. Varsinkin hallituksen omat jäsenet mainostavat työyhteisössään ja laajemminkin SuPerin toimintaa ja korostavat sen hyötyjä jäsenilleen ja joukkovoiman tärkeyttä valtakunnan tasolla. Kannustimia jäsenhankintaan kannattaa kehittää, ja ammattiosasto voisi tulevana toimintakautenaan harkita jäsenhankinnassa onnistuneiden hallituksen ulkopuolisten jäsenten palkitsemista esimerkiksi ilmaisella teatteritapahtumalla sen lisäksi, että SuPer palkitsee heitä. Tavoitteena olisi myös SuPerin hyödyistä kattavasti kertovat ilmoitukset työpaikoilla.

Ammatillinen ja sopimusedunvalvonta

Edunvalvontaa suoritamme pääluottamusmiehen johdolla SuPerin periaatteiden mukaisesti. Luottamusmiehet huolehtivat paikallisesta edunvalvonnasta. Heitä on tällä ja seuraavalla kaudella kotihoidossa, päivähoidossa, sairaalapalveluissa sekä vammaispalveluissa ja Koisonrannan työyksikössä. Tarpeen mukaan luottamusmiesverkostoa voidaan kehittää. Ammattiosasto käsittelee työpaikkakohtaisia ongelmia, ottaa kantaa ja pyrkii sovittelemaan. Nykyisen taloustilanteen aikana ulkoistamisista ja tehtävä-alueiden siirroista aiheutuneita kysymyksiä sovitellaan työnantajaosapuolen kanssa.

Palkka- ym. paikallisneuvotteluissa jäsenistöä edustavat ammattiosaston puheenjohtaja ja pääluottamusmies. Työelämää ja sopimusjärjestelmää säätelevää lainsäädäntöä seurataan tarkasti.

Suhdetoiminta

Pyrimme edelleenkin lähettämään edustajan erilaisiin tilaisuuksiin, joissa on mahdollista solmia toimintaamme edistäviä henkilösuhteita. Tällaisia tilaisuuksia ovat muun muassa jäsenillat ja STTK:n alue- ja paikallistoimikuntien järjestämät tapaamiset. SuPerin hallinto ja toimielimet ja niiden antama tuki tulee tehdä tutuksi hallituksen kaikille jäsenille, jotta voisimme ammattiosastossa saada kaiken sen tarjoaman hyödyn ja tuen, jota sieltä on tarjolla. Luottamukselliset suhteet työnantajaan ovat myös ensiarvoisen tärkeitä asioiden sujumisen ja tiedon liikkuvuuden kannalta. Tässä auttavat henkilökohtaiset tapaamiset kaupungin päättäviin elimiin. Yhteistyö muiden ammattiosastojen kanssa on ollut vähäistä. Tavoitteena voisi olla yhteistapaaminen jonkun muun ammatti-osaston kanssa esimerkiksi yhteinen kokous, jossa voidaan vaihtaa hyviksi tai toimimattomiksi koettuja toimintamalleja.

Koulutustoiminta

Ammattiliiton koulutusmahdollisuuksista tiedotetaan aktiivisesti niin hallituksen kokouksissa kuin työpaikoilla. Jäsenistöä aktivoidaan hyödyntämään liiton nettisivuja ja etsimään sieltä tietoa ja varsinkin seuraamaan aktiivisesti koulutusmahdollisuuksia. Ammatillisten koulutusten tiedottamiseen pyritään samaan myös työnantajan tuki ja panos. Hallituksen jäsenille järjestetään ehkä koulutustilaisuus jossakin sopivassa ajankohdassa.

Tiedotustoiminta

Hallituksen yksi jäsen toimii tiedotussihteerinä, joka on yhteydessä työpaikoilla toimiviin yhdyshenkilöihin kirjeitse. Kevät- ja syyskokouksista ilmoitetaan työpaikkojen ilmoitustauluilla sekä Vantaan Sanomissa vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Myös Super-lehden ilmaista ”tiedotteita”-sivua hyödynnetään. Näitä kanavia voidaan käyttää myös muiden yhteisten tilaisuuksien tiedottamiseen. Lisäksi aktiivihenkilöt kutsuvat työpaikoilla väkeä henkilökohtaisesti. Hallituksen kokouksiin kutsun lähettää ammattiosaston sihteeri sähköpostitse. Kokouksen päätöksistä julkaistaan tiedotteita ammattiosaston nettisivuilla, jolloin niihin pääsee tutustumaan ammattiosaston koko jäsenistö.  

Opiskelija- ja nuorisotoiminta

Työpaikkojen nuorisoa informoidaan SuPerin tarjoamista mahdollisuuksista monenlaiseen aktiiviseen toimintaan henkilökohtaisesti. Heitä kannustetaan liittymään mukaan sekä osallistumaan erityisesti SuPerin nuoriso-osaston toimintaan. Varsinaista Super-OPOa ei ammattiosastolla ole, sillä halukkaita toiminnan vetäjiä ei ole ilmaantunut. Kiinnostusta toimintaa kohtaan on, mutta ainakaan hallituksen jäsenillä ei riitä henkilökohtainen aika toiminnan organisointiin. Tavoitteena on saada joku hallituksen ulkopuolelta kiinnostumaan asiasta.

Sosiaalinen toiminta

Ammattiosasto muistaa 50-vuotta täyttäviä jäseniään lahjalla. Järjestelmää hoitaa jäsenrekisterinpitäjä. Tapauskohtaisesti muistetaan muita henkilöitä kukkasin.

Virkistystoiminta

Taloudellinen toiminta

Ammattiosaston talous koostuu yksinomaan liitolta tulevista jäsenmaksupalautuksista. Ne kuluvat hallituksen työskentelyyn, jäsenkokouksiin, tiedottamiseen ja muistamisiin, toimistokuluihin ja edunvalvontaan. Myös koulutusta järjestetään.