Toimintasuunnitelma kaudelle 01.01.2023 – 31.12.2023

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 01.01.2023 – 31.12.2023

SuPerin Vantaan ao ry 810

Johdanto

Vuonna 2023 hyvinvointialueet astuvat voimaan. Vantaa ja Keravaovat yhteistä hyvinvointialuetta, mutta ammattiosastot säilyvät erillisinä. Sosiaali- ja terveysalan työpaikat siirtyvät hyvinvointialueelle ja varhaiskasvatus sekä koulut pysyvät kunnan toiminnan alla. Tämä tulee vaikuttamaan mm. luottamusmiesjärjestelmään. Luottamusmiesvaalit on tarkoitus järjestää syksyllä 2023.

Hallitustoiminta

Ammattiosaston hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Joka toinen vuosi valitaan syyskokouksessa uusi hallitus. Uusi ammattiosaston puheenjohtaja ja hallitus on valittu 2022 syksyllä, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2023.

Varsinainen uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidetään tammikuussa 2023. Tällöin jaetaan eri vastuualueet kunkin jäsenen kiinnostuksen mukaisesti ja aloitetaan toimikauden työkausi. Vastuualueita on tähän asti aiheiltaan ollut mm. sihteeri, varapuheenjohtaja, virkistystoimintavastaava, nuorisovastaava, jäsenrekisterinhoitaja, taloudenhoitaja ja webmaster. Hallituksessa on arviolta 10-14 jäsentä, joista puolet varajäseniä. Hallituksen kokouksessa ovat mukana hallituksen varsinaiset- ja varajäsenet sekä mahdollisesti pääluottamusmies. Varajäsenillä on oikeus osallistua kaikkiin hallituksen kokouksiin.

Hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa sekä kevät- että syyskaudella. Kesällä kokouksista pidetään taukoa yksi tai kaksi kuukautta. Korona on vaikuttanut aiemmin kokousten järjestämiseen ja tarvittaessa myös tulevalla kaudella kokouksia järjestetään etänä tai hybridikokouksena. Hybridikokouksessa on mahdollisuus osallistua etänä tai paikan päällä.

Lisäksi hallitus järjestää sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset kaikille ammattiosaston jäsenille.

Kokousten kokouspaikkana toimii pääsääntöisesti Tikkurilan terveysaseman toisen kerroksen taukotila niin kauan kuin ammattiosastolla on lupa sitäkäyttää. Kokouspäivät sovitaan järjestäytymiskokouksessa. Kevät- ja syyskokoukset on pidetty jossain alueella sijaitsevassa sopivan kokoisessa tilassa.

Jäsenhankinta

Ammattiosaston jäsenistön lukumäärää pyritään edelleen kasvattamaan. Jäsenhankintaa tehdään henkilökohtaisesti kysymällä työpaikoilla ja ammattiosasto kannustaa kaikkia jäseniä kysymään työkavereilta ”joko kuulut Superiin?”. Super antaa suosittelijalle kaikista varsinaisista jäsenistä 30 euron arvoisen lahjakortin. Lisäksi Superin näkyvyyttä työpaikoilla pyritään lisäämään jakamalla tapahtumissa SuPer-aiheisia tuotteita. Jäsenrekisterinhoitaja huomio kaikki uudet liittyneet jäsenet ja lähettä heille kirjepostia aiheella ”tervetuloa ammattiosastoon”.

Ammatillinen ja sopimusedunvalvonta

Teemme paikallista edunvalvontaa yhteistyössä pääluottamusmiesten ja luottamusmiesten kanssa SuPerin periaatteiden mukaisesti. Pääluottamusmiehet tulevat hyvinvointialueelle sekä varhaiskasvatukseen. Luootamusmiehiä on mahdollisesti varhaiskasvatuksessa, ja sairaalapalveluissa. Luottamusmiesvaalit on tarkoitus järjestää syksyllä 2023. Ammattiosasto käsittelee työpaikkakohtaisia ongelmia, ottaa kantaa ja pyrkii sovittelemaan.

Palkka- ym paikakallisneuvotteluissa jäsenistöä edustaa pääluottamusmies. Hän esittelee neuvotteluehdotuksen ao:n hallitukselle ja hallitus päättää sopimuksen hyväksymisestä. Työelämää ja sopimusjärjestelmää säätelevää lainsäädäntöä seurataan tarkasti. Toiminnassa kiinnitetään huomiota SuPerin yleisten toimintalinjausten toteutumiseen.

Suhdetoiminta

Pyrimme edelleenkin lähettämään edustajan ammattiosastosta erilaisiin tilaisuuksiin, joissa on mahdollista solmia toimintaamme edistäviä henkilösuhteita. Tällaisia tilaisuuksia ovat muun muassa jäsenillat ja STTK:n alue- ja paikallistoimikuntien järjestämät tapaamiset. Ammattiosaston hallitus pyytää tarvittaessa SuPerista tukea, neuvoa ym. esim. ammatillisesta edunvalvonnasta tai järjestöasiantuntijoilta. Luottamukselliset suhteet työnantajaan ovat myös ensiarvoisen tärkeitä asioiden sujumisen ja tiedon liikkuvuuden kannalta. Tässä auttavat henkilökohtaiset tapaamiset hyvinvointialueen ja kaupungin päättäviin elimiin.

Koulutustoiminta

Ammattiliiton koulutusmahdollisuuksista tiedotetaan aktiivisesti niin hallituksen kokouksissa, työpaikoilla ja sosiaalisessa mediassa. SuPer tarjoaa jäsenille myös Skarppi- verkkokoulutusympäristön www.skarppi.superliitto.fi. Ammatillisten koulutusten tiedottamiseen pyritään saamaan myös työnantajan tuki ja panos. Hallituksen jäsenille järjestetään kerran vuodessa koulutustilaisuus jossakin sopivassa ajankohdassa. Lisäksi yhdysjäsenille on satunnaisesti järjestetty omia iltoja, joissa on käyty yhdessä läpi ajankohtaisia asioita. Tulevalla kaudella pyritään järjestämään kaksi yhdysjäseniltaa, yksi keväällä ja yksi syksyllä.

Tiedotustoiminta

Hallitus tiedottaa jäseniä ajankohtaisista asioista sähköpostitse, Facebook-ryhmässä sekä Instagramissa ja osaston omilla sivuilla super810@superliitto.fi. Lisäksi edellä mainittujen väylien lisäksi kevät- ja syyskokouksista ilmoitetaan työpaikkojen ilmoitustauluilla vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta. Myös Super-lehden ilmaista ”tiedotteita”-sivua voidaan hyödyntää. Näitä kanavia voidaan käyttää myös muiden yhteisten tilaisuuksien tiedottamiseen. Lisäksi hallituksen jäsenet kutsuvat työpaikoilla jäseniä henkilökohtaisesti.

Hallituksen kokouksiin kokouskutsun lähettää ammattiosaston sihteeri sähköpostitse. Lisäksi hallituksella on käytössä yhteinen Whatsapp-ryhmä. Hallituksen kokouksista julkaistaan tarvittaessa tiedotteita sähköpostitse, jolloin niihin pääsee tutustumaan koko ammattiosaston jäsenistö. Ammattiosaston hallituksen tavoittaa sähköpostitse.

Opiskelija- ja nuorisotoiminta

Ammattiosaston nuoria informoidaan SuPerin tarjoamista mahdollisuuksista monenlaiseen aktiiviseen toimintaan henkilökohtaisesti. Heitä kannustetaan osallistumaan erityisesti SuPerin nuorten toimintaan. Nuorten toimintaan voi osallistua 18-35-vuotiaat varsinaiset jäsenet.

SuPer-Opot tekevät tulevallakin kaudella ansiokasta työtään oppilaitoksissa ja voivat käyttää budjetoitua osuuttaan eri hankkeisiin. Tarkoitus olisi saada nuoria jäseniä mukaan myös kaikille jäsenille tarkoitettuihin tilaisuuksiin ja virkistystoiminnan järjestämiin tapahtumiin. Koronaepidemian vaikutusta OPO-toimintaan arvoidaan koko toimikauden ajan

Sosiaalinen toiminta

Ammattiosasto muistaa 50-vuotta täyttäviä jäseniään onnittelukortilla. Järjestelmää hoitaa jäsenrekisterinpitäjä. Tapauskohtaisesti muistetaan muita henkilöitä kukkasin.

Virkistystoiminta

Virkistystoimintaa järjestetään monipuolisesti, huomioiden ajankohtaiset Koronarajoitteet. Virkistystoiminta on aiemmin sisältänyt yhteisiä ruokailuja, teatteria ja erilaisia aktiviteetteja. Jäseniltä kysytään toiveita virkistystoimintaa kohtaan ja hallitus ottaa mielellään ideoita vastaa.

Taloudellinen toiminta

Ammattiosaston talous koostuu liitolta tulevista jäsenmaksupalautuksista sekä erilaisten jäsenistölle suunnattujen tapahtumien osallistujilta kerättäviltä omavastuuosuuksista. Jäsenmaksupalautukset käytetään hallituksen työskentelyyn, jäsenkokouksiin, virkistystoimintaan, tiedottamiseen ja muistamisiin, toimistokuluihin, jäsenhankintaan, tilitoimiston palkkioihin ja edunvalvontaan. Sata euroa varataan johonkin kotimaiseen tai ulkomaiseen lasten hyväksi tehtävään avustustyöhön lahjoituksena.

Kirjanpito on ulkoistettu paikalliselle Relipe tilitoimistolle. Hallituksen taloudenhoitaja tekee yhteistyötä tilitoimiston kanssa.

 

Vantaalla 30.10.2022, Ilpo Kauppila, ammattiosaston sihteeri ja Kristina Ylönen, ammattiosaston puheenjohtaja